TRADITIONELE ACUPUNCTUUR

 Acupunctuur is al sinds duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Chinese Geneeskunde.

WAT HOUDT HET IN?

Acupunctuur is van origine bedoeld als een preventieve therapie. Het moest er voor zorgen dat je gezond bleef.

Acupunctuur vergroot namelijk de eigen weerstand tegen ziekte. Maar daarnaast vermindert en/of lost het pijnen op en werkt het diep in op de lichamelijke en geestelijke conditie van de patiënt. Het uitgangspunt is dan ook dat de oorzaak van je klacht wordt aangepakt, dus niet alleen het symptoom. Een streven is om te zorgen dat je minder, of zelfs helemaal geen medicatie meer nodig hebt. Acupunctuur is al sinds duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Andere onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn Chinese kruiden, Tuina massage , Qi Gong en de Chinese voedingsleer.
Voor de kruiden en voeding kun je ook bij ons terecht.

MERIDIANEN EN ACUPUNCTUUR PUNTEN

Nog niet zo lang geleden heeft men op westerse wetenschappelijke wijze kunnen vaststellen dat de mens uitgerust is met een intern netwerk van energiebanen: de meridianen. Op deze meridianen bevinden zich acupunctuur punten (of zenuwknopen) die in verbinding staan met de zeer diverse functies van (spier)weefsels, organen en de immuun-, neuraal- en hormoonsystemen. Op deze punten worden door de acupuncturist flinterdunne naaldjes gezet om via de zenuwbanen prikkels te geven. Hierdoor worden pijnen verminderd, energie opgebouwd, de bloedcirculatie bevorderd, hormonen gebalanceerd, etc.

WELKE KLACHTEN MET ACUPUNCTUUR TE BEHANDELEN?

Volgens het WHO, World Health Organisation, kun je met acupunctuur vele soorten van ziekte en pijn behandelen.
Meer info vind je terug op de lijst van klachten volgens de WHO.

Moderne, hoogontwikkelde en zeer krachtige vormen van acupunctuur zijn de Eciwo Acupunctuur en de BBRS Acupunctuur

Lijst met klachten WHO