Referenties2020-06-25T12:21:28+00:00

REFERENTIES

2107, 2020

Alexis

Angstaanvallen, chronische stress
– Na een lange periode van te hoge werkdruk en relatieproblemen kwam ik in een burnout terecht. Resultaat: hartritmestoornissen, fysieke uitputting, maag-darmklachten, hyperventilatie en slaapproblemen. Ik had duidelijk veel meer gevraagd van mijn lichaam en geest dan ik aankon. Uitgaande van mijn symptomen werden allerlei onderzoeken uitgevoerd bij huisarts, cardioloog, gastro-enteroloog en pneumoloog. De resultaten waren steeds geruststellend, maar qua behandelplan kwam ik niet verder dan wat lapmiddelen en het advies om een tijdje thuis te blijven en uit te rusten. Enkele maanden later was ik nog steeds te ziek om normaal te functioneren. Bovendien voelde ik mij angstig en gefrustreerd doordat ik het vertrouwen verloor in mijn eigen lichaam. Ik besloot op zoek te gaan naar begeleiding uit holistische hoek. Gelukkig kwam ik bij Will terecht. Reeds na enkele BBRS Acupunctuur sessies ervaarde ik een duidelijke verbetering van mijn gezondheid. Mijn lichaam en geest waren veel rustiger, mijn zenuwstelsel minder snel overprikkeld, de hartritmestoornissen en maag-darmklachten namen af. Eindelijk had ik de juiste therapievorm gevonden om de roofbouw te stoppen en de effecten van chronische stress te keren. Naast de behandelingen kreeg ik ook praktische tips van Wilfred. Hoe beter te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Welke drukpunten zelf te gebruiken in acute gevallen. Hoe de balans te bewaken tussen belasting en herstel. Dit om het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam maximaal te ondersteunen. Ik kan Will’s combinatie van bbrs acupunctuur en coaching van harte aanbevelen om de vicieuze cirkel van chronische stress te doorbreken. Ondertussen ben ik symptoomvrij en is mijn energie weer aangevuld.

2107, 2020

Anton

Kanker, long en tandvlees
– AZ Oudenaarde: Mijnheer, wij hebben een paar cellen ontdekt die daar niet thuis horen. Dokter, bedoelt U kanker? Ja, het spijt me. Het woord was gevallen, ik was veroordeeld! ( dacht ik toen). Ik werd onmiddellijk doorverwezen naar UZ Gent, waar een ganse reeks onaangename onderzoeken volgden. Daar werd een tweede tumor vastgesteld. Tandvleeskanker EN longkanker. Voor beide aandoeningen werd chirurgisch ingrijpen voorgesteld. Deze leken me ZO ingewikkeld en ZO ingrijpend, dat ik weigerde. Voor een longtumor van 3,9 mm zou de ganse rechterlong worden weggenomen. Toen de dokters me uitlegden hoe de ingrepen precies zouden gebeuren, zag ik dit helemààl niet meer zitten. Ondertussen was ik in contact gekomen met de acupunctuur specialist. Na een paar besprekingen heeft Will me voorgesteld een reeks Eciwo-acupunctuur-sessies in combinatie met Jing acupunctuur te volgen. Verder nog in combinatie met het nemen van differentiatie bevorderende kruiden en voeding. Ondanks mijn enorme angst voor naalden, heb ik toch de reeks behandelingen gevolgd. Na 6 dagen dagelijks behandelen veranderde het tumorweefsel in mijn mond al van kleur. Het leek ook al wat kleiner te worden. Na 4 weken was al de kanker zo verminderd, dat ik niet meer geopereerd hoefde te worden. Ik heb toen wel voor de radiotherapie gekozen. Achteraf had ik misschien beter nog langer door moeten gaan. Maar ik was allang blij. En dan nu het belangrijkste : We zijn ondertussen anderhalf jaar verder. De dokters verklaren me nog niet als genezen, ik blijf onder controle staan, maar: bij de laatste controle werd de tussentijd verlengd van 3 maanden naar 4 maanden. En dit zonder de drastische chirurgische ingrepen.
MIJN BESLUIT : Zonder de behandeling bij Will de Lorijn had ik dit tekstje niet meer geschreven!! Ik ben nog steeds héél blij dat ik zijn raad gevolgd heb, en voel me prima, ik leef een normaal leven.
Anton

2708, 2020

Claudine Leupe

Algoneurodystrofie of syndroom van Sudeck
– Ongeveer 6 jaar terug begon het met een overstrekking van mijn rechterhand. De pijn is nooit meer weggegaan. Integendeel, ik kreeg alleen maar meer klachten. Vorig jaar ben ik aan een 2 springvingers geopereerd en daarna ook nog aan de carpaaltunnel. Ik zit nu in de zgn 2de fase, het is telkens wisselend koud en brandend met veel pijn.
Toen ik bij Will kwam was er na de eerste behandeling eigenlijk al verschil.
Eigenlijk bleef het iedere behandeling verbeteren. De specialist wilde nu peperpleisters gebruiken, maar nu zegt hij dat het niet meer nodig. Ineens ging het zoveel beter. Ik voel zoveel beter zonder die constante pijnen.
Will, de acupunctuur specialist, is voor mij een echte specialist. Bovendien geeft hij je een comfortabel en terugstellend gevoel.

2107, 2020

Gorik

Burnout
– Omdat ik uitgeput was moest ik stoppen met werken. De voorgeschreven rust wordt van 2 weken naar drie maand verlengd, de diagnose: een burn-out. Ik voel me oververmoeid, futloos, ik slaap enorm slecht en heb last van verschillende klachten. Ik ben een wrak en wil mijn ziekte zo snel mogelijk overwinnen en resultaat zien maar dat helpt me geen stap vooruit, ik moet leren aanvaarden en geduld hebben. Uit ervaring als klimmer weet ik dat een goede verankering een must is. Mijn verankering vind ik, na wat zoekwerk en uitproberen, in mijn huisdokter, een coach therapeut en Will de acupunctuur specialist. Ik stel me kritisch op na mijn eerste afspraak bij Will, zal de BBRS acupunctuur enig effect hebben? Die avond in mijn zetel, kan ik me nog heel goed herinneren, viel het me op dat ik iets of wat terug diep en voluit kan ademen. Ik had bij mezelf niet gemerkt dat mijn ademhaling zo verkrampt en oppervlakkig zat. Will had ook aangegeven dat volgens hem de energie niet op was, maar gewoon geblokkeerd. In een paar sessies voelde ik de energie stilletjes aan terugkomen. Na elke sessie voelde ik vooruitgang. Nu na een 6-tal behandelingen voelt het alsof mijn lichaam terug tot leven komt, de meeste klachten zijn verdwenen. De behandeling, de oefeningen die ik thuis zelf kon doen en de subtiele tips van Will hebben ervoor gezorgd dat ik de draad weer terug kon oppakken.

1506, 2020

Hristina Marinova

Ziekte van Bell, aangezichtsverlamming
– Ik ben met een acute aangezicht verlamming door de specialist doorgestuurd naar Will.
Vooral mijn rechter helft stond scheef. Maar ook links kon ik mijn oog niet sluiten.
Eigenlijk vanaf de eerste behandeling al verbeterde het. Na 4 weken intensief behandelen was het helemaal opgelost.
Ik ben heel content, dank u wel Will

2107, 2020

Jacqueline Nijsse-Rietveld

Endometriose en Zwangerschap
– Vorig jaar kwam ik voor het eerst bij Will in zijn praktijk, via via had ik over hem gehoord. In juni dat jaar was bij mij de diagnose endometriose gesteld. Ten gevolge van de endometriose was het in mijn geval erg moeilijk om zwanger te worden. Ik had al eerder een miskraam gehad, dus het zou wel moeten kunnen. Omdat ik het niet zo zag zitten om allerlei hormonen te gaan gebruiken, had ik besloten om het in de alternatieve hoek te gaan zoeken en heb destijds dus contact gezocht met Will. Hij vertelde mij door de telefoon mij wel te willen helpen, maar dat hij geen wonderen kon verrichten! De eerste afspraak volgde, best zenuwachtig ging ik daar heen. Eenmaal binnen verdwenen de zenuwen snel, want het voelde heel vertrouwd bij hem! Will stelde mij een aantal vragen, voelde mijn pols en hij bekeek mijn tong. Zo stelde hij zijn behandelplan samen. Eerst besloot hij om mijn lichaam schoon te maken, dus dat betekende dat ik absoluut niet zwanger mocht raken de eerste periode, dit ook in verband met de Chinese kruiden die hij mij voorschreef en de manier waarop hij de acupunctuur naaldjes plaatste. Door het “schoonmaken” zou er eventueel een miskraam kunnen ontstaan, en dat wilde we natuurlijk niet. Er gebeurde wel degelijk wat in mijn lichaam, dit kon ik na een paar keer al merken. De pijn tussen mijn menstruaties door die verdween, dit was zo’n opluchting, helaas ging de pijn tijdens mijn menstruaties niet helemaal weg, maar duurde gelukkig wel minder lang en minder hevig! Uit deze zwangerschap is een heel gezond en super lief mannetje gekomen!

1506, 2020

Joselien Strik

Polymialgie Rheumatica
– Ik heb anderhalf jaar met vreselijke spierpijn klachten in benen en heupen [ook in rust] geleefd. Eerst ben ik bij een kinesist en een manueel therapeut onder behandeling geweest. Dan is er begin jan. 2013 een explosie van ontstekingen in de spierbundels met extreme krampen door het gehele lichaam. Na ziekenhuis onderzoek krijgt het de naam P.M.R., Poly mialgia reumatica. Hoe kom je hieraan? Blijft een vraag. Hoe kom je er vanaf? Blijft ook een vraag. Het zou ongeneeslijk zijn. Prednison: is de enige optie. Dit hielp wel, de pijn neemt wat af en de bloedwaarden verbeteren. Maar de stijfheid, vermoeidheid, pijn en krampen blijven. Na 7 maanden prednison [met de nodige bijwerkingen] contact gezocht met Will [die wij nog kennen van zijn praktijk in Weert, Nederland ] Na 3 behandelingen met de Jing acupunctuur merkte ik al een verschil, vooral in mijn benen. Een winst van 30%. Ik kan mijn benen strekken. Nu na 8 behandelingen loop ik vrijwel weer gewoon, soepeler, mijn heupen doen weer mee en de pijn is stukken minder. Ook mijn lichaam begint weer als lang geleden goed te voelen. Ja, 60% winst durf ik toch wel te zeggen. Er is nu een pauze ingelast [wel met huiswerk] om het lichaam even rust te geven, dan straks weer verder met schouders, nek en armen. We zijn er nog niet, maar het komt goed. Daar geloof ik in.
Vervolg
Omdat ik ver weg woon heb ik inmiddels op voorschrift 2 maanden de cellcom gebruikt en bepaalde punten moeten drukken. Daarna heb ik nog 5 behandelingen ondergaan om vervolgens nog eens 2 maanden zelf met de cellcom te werken. Ik durf nu hardop te zeggen dat ik genezen ben van een ongeneeslijke ziekte. Ik heb totaal geen pijn meer.

1506, 2020

Nathaly Laloyaux

Migraine, al 20 jaar
– Het is niet uit te leggen hoe jij mij geholpen hebt.
Van dagelijks pijnstillers slikken, naar wekelijks en uiteindelijk zo goed geen hoofdpijn meer.
Ook mijn slaapproblemen heb je opgelost. En je hebt mij ook veel rustiger gekregen.
Ik weet nu dat ik heel lief moet zijn voor mijn lever en galblaas, daar zorg ik ook echt voor. Totaal niets van chocolade meer bijvoorbeeld, echt niets meer.
Uiteraard blijft de angst voor een terugval…  Ik hoop dat ik indien nodig nog steeds bij jou terecht kan.
Ik wil jou bedanken voor alle goeie zorgen, alle goeie raad, ik denk daar nog vaak aan.
Dank je wel

1506, 2020

Vicky

Auto-immune Pancreatitis
– Al enkele jaren worstelde ik met hevige pijnen in de alvleesklier. De diagnose was auto-immune pancreatitis Ondanks de vele behandelingen in verschillende ziekenhuizen bleef de pijn maar aanhouden. Vooral tijdens momenten van hevige stress was de pijn soms in die mate ondragelijk dat ik mijn gewone dagroutine niet kon volhouden.
Gelukkig kwam ik bij Will de Lorijn terecht. Al na de eerste behandelingen merkte ik een opmerkelijk verschil. Niet enkel had ik minder pijnaanvallen, de intensiteit lag ook stukken lager. Daar bovenop leerde Will me een techniek die ik kan toepassen tijdens stressmomenten en een drukkend gevoel heb ter hoogte van mijn alvleesklier Nu zijn we een aantal maanden verder en kan ik me de laatste pijnaanval nauwelijks herinneren. Ik heb mijn leven terug in eigen handen.