Jing Acupunctuur2020-08-14T11:02:43+00:00

JING ACUPUNCTUUR

Jing is de essentie waar we mee geboren worden.
Deze bestaat uit de potentie en de manifestatie van
jouw “zijn”, jouw werkelijke “ik”.
Dit manifesteren of reguleren gebeurt door de oer-matrix (BBRS).
De BBRS is het oudste informatie- en regulatiesysteem van mens en dier.
Hier ligt “de” sleutel tot herstel van ons zelfgenezend vermogen.

WAT HOUDT HET IN?

De blauwdruk van jouw “ik” staat al bij de eerste celdeling vast, je DNA. Hier staat alles geschreven van hoe jij je kunt ontwikkelen en er uit kunt gaan zien. Maar die informatie moet dan nog wel uitgevoerd en gereguleerd worden. Daar heb je een regulatie-systeem voor nodig.
De zenuwen verzorgen een gedeelte van de communicatie tussen onze hersenen en de rest van ons lichaam. Maar ze zijn zeker niet allemaal verbonden met alle cellen. Jouw matrix wel, deze bestaat grotendeels uit bindweefsel. Het regelt de totale communicatie binnenin ons lichaam. Met “communicatie” bedoelen we de signaaltjes die vanuit diverse systemen onze cellen moeten bereiken en visa versa , zodat alle functies en processen gereguleerd kunnen worden.
Misschien heb je weleens van meridianen gehoord, die hebben een soortgelijke functie. Eigenlijk zijn ze een onderdeel van de hele matrix (de Oer-matrix), maar een meer oppervlakkig deel dan die in de Jing acupunctuur wordt gebruikt.

De Jing acupunctuur werkt vanuit de basis, vanuit de kern, de diepe bron. Ontstaan vlak na de bevruchting, vlak na de manifestatie van “ik”. Die informatie staat geschreven in het celgeheugen van elke cel. De matrix leest de originele informatie af, hoe jouw lichaam zou moeten functioneren. Maar hier zit ook de informatie van jouw ziekte-ontwikkelingsproces. Hoe het is gekomen dat je ziek bent geworden of pijn hebt. Dat wordt ook in je celgeheugen opgeslagen.

Als de matrix niet meer goed functioneert, komen de signaaltjes van bijvoorbeeld het hormonaal-, neuraal- en immuunsysteem dus ook niet meer goed door en word je ziek. Het kan zelfs zo ver gaan dat vele vormen van therapie steeds minder effect hebben omdat de prikkels of signaaltjes van de therapieën niet meer goed doorkomen. De kans op herstel is dan nog maar zeer gering.

Wanneer de matrix goed functioneert volgt er automatisch een beter herstel van functies en ziektes.

De oer-matrix weer goed laten functioneren is de basis van
de Jing-Acupunctuur en van jouw herstel
.

Er werd al langer gesproken over de oer-matrix. Meerdere speculaties deden de ronde.
Celbioloog dr. R. van Wijk heeft hier veel onderzoek naar gedaan en noemde dit het Basis Bio Regulatie Systeem (BBRS).
Will de Lorijn was de eerste die, dmv de TCM filosofie, heeft kunnen onderbouwen wat het BBRS systeem eigenlijk is en waar het zijn oorsprong vindt. Vervolgens heeft hij er een nieuwe therapievorm voor ontwikkeld en noemt dit “Jing Acupunctuur”. Daarmee heeft de TCM (traditionele Chinese geneeskunde) een enorme diepgang gekregen. Verschillende systemen en functies, die tot nu toe werden aangenomen maar onverklaard bleven, zijn nu beter te begrijpen.
Er zijn andere betekenissen en meerdere functies toegevoegd.
De werking van de Jing Acupunctuur is zo effectief, dat er nog maar met 2 tot 4 naaldjes gewerkt hoeft te worden. Bovendien worden ze ook niet meer door de huid heen geprikt.
De basis voor deze ontdekking ligt in de TCM, ECIWO biologie en vooral de Parallel Acupunctuur van Hugo Nielsen.

De Jing Acupunctuur behaalt goede resultaten bij bepaalde auto-immuun ziektes, reumatische aandoeningen, chronische vermoeidheid en burn out. In combinatie met chemo of bestraling kan het de bijwerkingen beperken en de eetlust versterken.

De meest voorkomende “gewone” klachten kun je nog veel efficiënter behandelen dan met de traditionele acupunctuur. Ook emotionele blokkades worden aangepakt.

REFERENTIES

Lees hier de ervaringen die onze patiënten met jou willen delen

Vicky

Auto-immune Pancreatitis - Al enkele jaren worstelde ik met hevige [...]

Alexis

Angstaanvallen, chronische stress - Na een lange periode van te [...]

Alle Referenties