ECIWO ACUPUNCTUUR

 Daar waar de oude Chinese filosofieën ophielden en de Westerse wetenschap de kennis nog niet had,
ging Professor Zhang door.

WAT IS ECIWO?

ECIWO is de afkorting van: Embryo Containing the Information of the Whole Organism. Dit betekent simpelweg dat, toen jij nog maar uit een paar cellen bestond (een primitief wezentje), je al wel de informatie van het volgroeide lichaam bij je droeg. Je blauwdruk dus. In het Oosten noemt men dit “Jing”.

ECIWO acupunctuur gebruikt juist die informatie (blauwdruk) om je lichaam te herstellen door middel van regeneratie, vernieuwing. Primitieve vormen van leven hebben dit regeneratievermogen veel sterker. Kijk bijvoorbeeld naar een salamander: als hij een teen verliest groeit hij er weer aan. Normaal kunnen wij mensen, als sterk ontwikkeld wezen, alleen nog maar repareren. De teen zal niet aangroeien, de wond zal alleen dichtgroeien. Reparatie dus.

Alle soorten van therapieën zijn op reparatie gericht. Daar zit nu het grote verschil en de kracht van ECIWO acupunctuur: hiermee kun je het lichaam, tot op zekere hoogte, laten regeneren, vernieuwen. Om nog duidelijker te zijn: we kunnen geen lichaamsdelen laten aangroeien, maar mogelijk wel een beter herstel dan gebruikelijk realiseren.

EFFECTIVITEIT ECIWO

De ECIWO acupunctuur werkt veel sneller en effectiever op pijnen en andere klachten dan de “gewone” acupunctuur. Een ander voordeel is dat je maar 2 tot 4 naaldjes per ECIWO behandeling gebruikt.

Door de ECIWO acupuncturist (Eciwoloog) kunnen vele ziekten behandeld worden. Volgens onderzoek aan de universiteit van Shan Dong gebeurt dit met een gemiddelde diagnostische precisie rond de 95% en met een therapeutische effectiviteit meer dan 97%.

Een ander concept wat mogelijk op een nog dieper niveau werkt is de Jing Acupunctuur. Een combinatie combinatie van de ECIWO en de Jing Acupunctuur leidt soms tot verrassende resultaten.
Voor behandelingen gericht op bijvoorbeeld kanker is vooral de combinatie van deze twee therapie vormen aan te raden.

DARWIN & ZHANG

Origin of Species (Charles Darwin)

Ruim 150 jaar geleden publiceerde Charles Darwin zijn beroemd geworden werk “Origin of Species”. Daarin beschreef hij de overeenkomst tussen bepaalde delen van het lichaam.

Zo beschreef hij, dat duiven met een korte bek ook korte poten hebben en dat vogels met kromme snavels ook kromme poten hebben, etc. Darwin was echter niet in staat om de gecorreleerde lichaamsdelen te koppelen aan een algemene wetmatigheid. Daarom kon hij zijn bevindingen ook niet verklaren.

Het lichaam weerspiegeld in zijn delen (Yingqing Zhang)

In 1973 ontdekte Professor, in de Biologie, Yingqing Zhang het bestaan van (fysiologische en pathologische) gelijkaardige gebieden in het menselijk lichaam. Al deze gebieden spiegelen zich af achter ieder lang botdeel in het lichaam. Dat betekend dus dat achter ieder lang botdeel, waar we er 216 van hebben, het hele lichaam zich energetisch afspiegelt.

Door zo een gebied of zone te beïnvloeden, krijg je een directe reactie op alle gelijksoortige gebieden. Een praktisch voorbeeld: De huid komt voort uit hetzelfde embryonale weefsel als waaruit delen van de longen zijn ontstaan. Dit bedoelde Prof. Zhang met gelijkaardige gebieden of zones. Wanneer je de zone van de longen achter een lang botstuk beïnvloed, door bijvoorbeeld het zetten van een naaldje, beïnvloed je dus ook de huid.

Het grote voordeel hiervan is dat je klachten beïnvloed vanuit een heel breed spectrum en vanuit het embryonale (oer-) weefsel. Bij schade aan het lichaam, in de vorm van ziekte, reflecteert zich dit weer in de delen. Dit is een effectief te gebruiken bij het stellen van een diagnose. Professor Zhang noemde dit het ECIWO systeem. (Embryo Containing Information of the Whole Organism).

WAARMEE KAN IK JE HELPEN?

Voor je vragen of het maken van een afspraak, neem contact op via onderstaand formulier.
Voor een afspraak kun je ook bellen met 0488 155 855