De acupuncturist2020-07-20T14:00:03+00:00

DE ACUPUNCTURIST

Will de Lorijn, de acupuncturist:

“Na uiteenlopende opleidingen, functies en facetten van het leven doorlopen te hebben, maakte ik zelf als patiënt kennis met de Chinese geneeskunde. Dit heeft mij toen zo goed gedaan, dat ik direct met een cursus ben gestart. Hierdoor werd mijn interesse alleen maar groter”
Sindsdien heb ik vele opleidingen aan verschillende Hogescholen gevolgd:

  • Basiskennis Chinese geneeswijze, Academie Qing Bai
  • Shiatsu, Academie Qing Bai
  • Acupunctuur, Academie Qing Bai
  • Westers Medische basiskennis, een beknopte opleiding basisarts, Academie Qing Bai
  • Chinese kruidengeneeswijze, Hogeschool Antwerpen
  • ECIWO biologie en acupunctuur, Hogeschool Antwerpen
  • Parallel Acupunctuur Master, Hugo Nielsen Institute Denemarken
  • BBRS Parallel Acupunctuur verdere doorontwikkeling in samenwerking Hugo Nielsen en persoonlijk. Dit leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van de Jing acupunctuur.

In 1996 opende Will zijn eerste praktijk in Nederland.
Ondertussen heeft hij zich doorontwikkeld in met name chronische aandoeningen en als internationaal docent.

Jing Acupunctuur

In de TCM wordt de Jing als het begin van het leven gezien, met daarin alle informatie, DNA. Er werd al langer gezocht naar het basis systeem wat de Jing of DNA aanstuurt. Meerdere speculaties deden de ronde. Celbioloog dr. R. van Wijk sprak al eerder over het BBRS systeem. Will de Lorijn was de eerste die, dmv de TCM filosofie, heeft kunnen onderbouwen wat het BBRS systeem eigenlijk is en waar het zijn oorsprong vindt. Hij noemt deze nieuwe therapievorm “Jing Acupunctuur”. Daarmee heeft de TCM (traditionele Chinese geneeskunde) een enorme diepgang gekregen. Verschillende systemen en functies, die tot nu toe werden aangenomen maar onverklaard bleven, zijn nu beter te begrijpen.

Will, de acupuncturist: “Om tot mijn conclusies te komen heb ik veel geleerd van Hugo Nielsen met zijn Parallel Acupunctuur.
Ook de kennis van de ECIWO biologie en acupunctuur van Professor Zhang waren een verrijking. Ik heb hun kennis terug kunnen vertalen naar de TCM en hierdoor tot nieuwe inzichten en conclusies gekomen.
Mijn grote dank gaat uit naar deze twee pioniers”.

JAI

Will is de oprichter van het JAI (Jing Acupuncture Institute) en doceert zijn kennis in Europa en Azië.

“De Jing Acupunctuur is van hele grote waarde voor mijn patiënten. Ik hoop dat ik mijn kennis aan meer acupuncturisten mag overdragen, zodat nog veel meer mensen beter geholpen kunnen worden”.

WILL DE LORIJN
WILL DE LORIJNAcupunctuur Specialist
Basiskennis Chinese geneeswijze / Shiatsu / Traditionele Acupunctuur / Westers Medische basiskennis / Chinese kruidengeneeswijze / ECIWO biologie en acupunctuur / BBRS Parallel Acupunctuur Master / Internationaal Docent BBRS Parallel Acupunctuur / Internationaal docent Eciwo biologie en acupunctuur / Internationaal docent en ontwikkelaar van de Jing Acupunctuur / Founder of the Jing Acupuncture Institute

“De Chinese filosofie gaf mij antwoorden op vele vragen”

REFERENTIES

Lees hier de ervaringen die onze patiënten met jou willen delen

Gorik

Burnout - Omdat ik uitgeput was moest ik stoppen met [...]

Alle Referenties